Om

Välkomna till Enskede gårds gymnasium ”Snickeriet”.

Jag heter Kennet Gonzalez och brinner för att se mina elever utvecklas. Utveckling definierar jag som en positiv förändring i önskad riktning.

Min tanke är att använda bloggen som en plattform för det arbete jag kommer att leda i egenskap av hantverks lärare, inriktning finsnickeri på enskede gårds gymnasium yrkesintroduktion.

Målgruppen för bloggen är i första hand mina elever och personer i deras närhet. Jag hoppas även att bloggen ska fungera som inspiration till kollegor runt om på nätet och vara ett verktyg för att sprida pedagogiska tankar.

Jag har ett holistisk tänkande kring mina elevers lärande, det vill säga att jag i första hand inte ser mig som snickarlärare. Jag är lärare och behöver kalibrera min undervisning utifrån de elever som jag har framför mig. Mitt uppdrag inom ramen för gymnasieskolans introduktionsprogram är att förbereda eleverna för fortsatta studier och/eller att etablera sig på arbetsmarknaden.

Under min lärarutbildning kom jag i kontakt med bedömning för lärande.

”Bedömning för lärande är ett förhållningssätt till kunskap och lärande med syftet att främja elevers lärande och kunskapsutveckling.”

Christian Lundahl har skrivit boken Bedömning för lärande. i den beskriver och konkretiserar han den formativa processens fem nyckelstrategier.

Det är min tanke att den här bloggen skall utgöra navet för mig och för mina elever i vårt fortsatta lärande tillsammans.

Det ska vara en lärblogg helt enkelt.

/Kennet Gonzalez

Hej ! Vad tycker du om det här inlägget? Skriv en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s